28/10

Coca Cola, ett rör Berocca Boost och en sockersötare variant av jägarsnus. Inte mycket till matsäck än, mer en väldigt ickestabil grund och det godaste tecken på vilken frihet det är att få bestämma över sig själv och sitt. Kan inte minnas att det ens var tillåtet att packa på sig en tablettask Salta Katten till Rydskogen under onsdagseftermiddagarna på fritids. Jag hatade att gå till skogen. Och nu förstår jag varför.

Tänker att provet får gå som det gå i morgon, med tanke på att det är första gången. Jag har inga goda erfarenheter av första gånger. I brist på lycka och framtid eller överflödiga hejarop och "du är du inte så tokig i huve' ändå" så vet jag att i morgon kommer att, utan facit i handen, gå ok.

28/10


26/10


25/10

Springer mellan vardagarna. Irriterad, arg, kluven, stressad, rastlös, uttråkad, frusen, frustrerad. Psykbryter ihop. Tappar fattning om kontroll och struktur. Snubblar över mig själv i språng på syselsättning. "Nej men hej lilla vän, där ligger ju du som är jag. Kul! (Hör Maria Montazami)". Känner mig sådär vilsen och ynklig som det bara går att göra när du har mens. 

Två timmar senare: Nu har jag flyt.  

22/10


20/10

Tillbaka på ruta ett. Händerna i byxfickorna.

Hamnade i den här jävla mellankrigstiden och känner mig lika oinspirerad som en slät tallrik snabbmakaroner. Behöver ett par skott i råttan och en flaska extravagant tomatketchup. Är det för mycket begärt? Eller? ELLER?! Tills dess cyklar jag ner till stan och handlar fina blyertspennor och en ny linjal. Nästa vecka ska jag skriva högskoleprovet för första gången någonsin. Hela mitt liv hänger på det där jävla provet.

Förresten så tycker jag att det är en rättig mänsklighet (oj, kul!) att hångla och ömsesidigt hånglas. Den som inte håller med kan hålla käften.

Tack för att du lyssnat.

18/10

Jonathan Johansson – Stockholm



15/10

Är på semester. Drog söder över. Hälsar på Skåne. Återkommer måndag.

9/10


6/10

Naw. Sällskapssjuk kille kryper upp i knät. Hallååå. Uppmärksamhet. Klia på mig rå! Jag spelar svårflirtad. Ger efter när han sträcker ut sin pälsbeklädda kropp över tangentbordet, sträcker på halsen och tindrar med valpögonen. Kliar, kliar, klappar, kliar, myser. KRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.


Tack för tacket. Älskar dig också. Kattjävel.


PÅ VÄG HEM 5/10

X2000. Det enda jag har sett sen halv elva i förmiddags och fortfarande ser (lögn: passerade precis förbi resans första gigantiska, gula snabbmats M. Drar en lättnadens suck. "Ah. Civilisation") är skog. Furor. Björkar. Avgår precis nu från Söderhamn. Plufsig i ansiktet på grund av omväxlande sömnförhållanden på tåget och bistrons helt fantastiska bryggkaffe. Fri påfyll dessutom! Magknip på köpet!

Du förstår. Jag är på väg hem nu.

Jag ser inte den här nordliga "turen" som ett nederlag eller misslyckande. Tvärtom. Världens bästaste lärdom (igen). Det är upplyftande att inse (åter igen) att det finns saker som jag värdesätter och prioriterar betydligt högre än nya bostadsorter, okänd terräng, "pröva vingarna" och ett halvhjärtat bageri. Tillåt mig att vara klyschig: trygghet, familj, vänner, hjärta, själ och en gnutta passion.

1) Södra Sverige är helt fantastiskt. Linköping hör därtill. Åre är ok.
2) Frida och jag har världens mysigaste lägenhet. Jag vill tapetsera om och rusta klart mitt sovrum. Inte dela sängkammare, porslinstraktor, golvbrunn, disk, tandborste, skvaller och snusk med sju andra säsongare under samma tak. I brist på fritidssysslor gå på after ski sju dagar i veckan, dricka fatöl och bli försunkad.
3) Jag vill älska att gå till jobbet, brinna och utvecklas på min arbetsplats, inte kränga på norrmän och skidentusiaster överprisade medelhavsluncher, fattiga räkmackor eller lattes.
4) Mamma och jag ska mysa i helgen. Framför Idol. Det har du rätt till att kunna göra varje helg. Helst varje dag. Helst med alla dina vänner också.


4/10

"Smärta är bara en annan typ av känsla". Har tandvärk upp i örat och önskar att jag vore lika stencool som min syster.

2/10

Idag hatar jag Åre.

Först och främst. Jag blev förvarnad. Efter igårkväll har jag varken fått mersmak av säsongslivet eller färgstarka Bols-drinkar. Startar dagen med att vakna dålig i buken, tolv minuter in på mitt arbetspass. Käften och hela jag osar av hårspray, svett och de rostade rödbetorna som jag nattåt och både fick ner och upp vid 01:00-snåret. Tänker: Jag stannar hemma. Lunkar ändå till bageriet.

Räddas av järpar i gräddsås (gräddsås med järpar). Genomlider dagen. Ursäktar gästerna för gäspningar rakt upp i ansiktet. Tycker synd om världens ynkligaste mig själv. Vill att mamma ska komma och ta hand om sin spritförgiftade dotter.

I morgon jobbar jag min sista dag.



RSS 2.0