TILLBAKABLICK. SYSTERDAG, MÅNDAGEN DEN 28/3.



Sista dagen i Stockholm på vad jag vet kommer att bli ett väldigt långt tag. Det firades av ordentligt. Frida och jag långlunchade på sej och salsiccia  inne på Rolf Kök. Där inne känns det ungefär som att du slagit dig ner i ett något mer avskalat och snällt inrett rum, direkt taget ur Villa Villekulla. Det hänger stolar och saltkar på väggarna. Taklamporna ser ut att vara tillverkade av underreden på gamla kontorsmöbler och borden står uppdukade i fönsterkarmarna. Bullar serveras på spik.

Mer än belåtna och med stabila blodsockernivåer gick vi därifrån, spenderade några hundralappar inne på Zara och tog oss en härlig omväg ut till Cirkus. Där väntade mamma och Daniel, Rebecca och Fiona, Those Dancing Days och Robyn. Givetvis så blev jag som vanligt sådär löjligt lipig och imponerad över vilka geniala kvinnor de är.


STADEN ÖVERRASKAR

Stockholm tar hand om mig så himla bra. Igår kunde jag ha stanna hemma framför Körslaget eller sett på eldshow och Jay Smith i Hågelbyparken tillsammans med våra hamburgegäster och familjen. Det var de alternativen som till en början fanns. Inget blev av. Istället hamnade jag i en studentlägenhet mitt under Earth Hour. Det blev en del vin och en del klubbdans. Tackade för mig och hamnade, efter ett evigt flängande mellan T-banestationer och busshållplatser, innanför ytterdörren strax före 07:00.

Idag är jag trött. 


STOCKHOLMSLÖRDAG

Idag har det inte gjorts många knop här i Glömsta. Dödade snabbt en förmiddagstimme genom att somna på kökssoffan någon gång mellan dagens första kopp kaffe och lunch. Efter det har jag haft studera.nu-ångest, suttit på altanen med näsan i solen (hej vårfräknar) och bakat bröd till årets första hamburgegrillning. Om det är något som är svårslaget så är det just hemmagrillade hamburgare. Bättre än alla Mc och Tasty i världen.

Men. Nu måste jag lägga på ett kol, bli anständig med bh, spruta lite doft bakom öronen och dra ett lager mascara över fransarna. Gästerna står i farstun!

SKULLE BARA SÄGA DET


Det ska ni veta.

Känner mig alltid så rik när jag hittar småmynt i fickorna på nytvättad byxor.


TJUGOETT


Schemafri och oplanerad måndag:
+ Spela Madonna på odrägligt hög decibelnivå. Det funkar bara när Frida inte är hemma eller när grannarna är borta. (eller när jag helt enkelt anser att ingen utav parterna har något att säga till om och Like A Prayer är den bästa låten i världen).
+ Power napa i 40° badvatten.
+ Spendera dödtid på Maxi i brist på fantasi (jag hade i alla fall ett ärende att uträtta. Det tog mig dryga timmen att handla maskindiskmedel).
+ Dricka okej automatkaffe ur engångsmuggar på snickeriet.



EGOBOOST


KUL KVÄLL

Jag hade verkligen sett fram emot att få stå dimmig och dan inne på Nationernas Hus i kväll. Att för en gångs skulle hinna med en dusch efter jobbet innan stundande utgång. Jag hade till och med, med omsorg, valt en sydafrikansk flaska rödvin ur sortiment på Systembolaget och råga på allt brutit alla mina påhittade shoppingcelibat, köpt både ny topp, klänning och skinnväska, för att inte behöva våndas och slåss med en tom garderob och "jag har för fan inga kläder att ta på mig".

Men nej.

Andreas Kleerup är sjuk och jag sitter all redan med tandborsten i käften.

SÅHÄR I MARS

Igår var det White Guide-gala på Grand Hôtel och idag den första morgonen på väldigt länge som jag kunde cykla till jobbet med fuktigt hår utan att ens behöva slås av tanken om iskristaller bildandes i mina slita längder. Har ni föresten lagt märke till att gatorna är sopade? Det har jag och det bubblar i kroppen. Och nej, det är inte från rester av gårdagens ranson champagne. Det är vårkänslor.

SÖNDAGSFRUKOST OCH KÄRA ÅTERSEENDE


RSS 2.0