TISDAG 28/6

Är en sådan otrolig fighter som drar de motsträvande, vinterfodrade spurtbrallorna över rumpan och ger mig ut för att löpa strax efter nio. Blir påmind om min dubbla uppsättning svettkörtlar. Kommer innanför ytterdörren, luktar precis som innehållet i gympapåsen du lät ligga oupplockad ett par dagar för länge i grundskolan, eftersvettas och citerar Cecilia: Det är naaajs!



MÅNDAGSKVÄLL 27/6


Jag har precis lyssnat klart på Clara Lidströms sommarprat. Sen efter midsommar äger jag en läskdränkt mobiltelefon, den tillhörande handsfreen är för längesen borttappad och tillgången till en sändning med rätt radiofrekvens sådär klockan "lunch" en vardag i trettiogradig värme är något begränsad. Kvällswebb och en akrylmålning senare inser jag att det inte gör någonting alls. Kan lära mig att leva med det här.

Nu ligger jag och funderar över en ny tapet till alkovet.

SÖNDAGEN 26/7


Och det blev midsommarafton.



TORSDAGSFÖRBEREDELSER 23/7



Så som jag har huserat i köket idag kan det inte bli annat än midsommar i morgon (rullat köttbullar, fixat paj, bakat bröd, knådat deg). Mina fyra powertjejer kommer hem hit och äter jordgubbar med mjölk och nygräddade dinkelfrallor under morgonen. Det ser jag fram emot mest utav allt. Jag vet inte hur många månader det är sen sist vi alla satt kring ett och samma bord. Vi bilar vidare till Bergs Slussar strax efter det. Brännboll. Brännvinssill. Solbränna. Rundar av dagen 1 1/2 timma söder över. Hej Loftahammar!

Så länge!

SAMMA MÅNDAG



"Det var jag igen.
Vilka är ni förresten?

Så länge!".



MÅNDAG 20/7



"Tänkte bara säga hej.
Hoppas att ni mår bra.
Jag lever.

Så länge!".


+ Thomas Dybdahl

SÖNDAGEN 12/6

Fjorton timmar långpanna, 140 studenter och en hungrig styrka gamla naturvetenskapslärare senare har jag sommarlov. Det finns lika många tusen anledningar till att fira det som det finns sätt att fira det på. Till exempel så går du på inflyttningsfest och dricker rödvin som om det inte finns någon morgondag (den kom). Om du vill kan du lyssna på helt fantastisk musik hela dagarna (bara klicka här). Eller så kramar du hårt och länge om dina finaste vänner, samtidigt som du inser att det här bara är början på en helt otrolig sommar.

TISDAG 7/6

Efter att ha tackat nej till både östkustjobb och närbutiken på landet korsar jag alla mina fingrar och hoppas, hoppas, hoppas att intervjun i förmiddags gick vägen. Blotta tanken och vetskapen om att jag kanske kommer att ha noll form av sysselsättning under sommaren börjar skrämma skiten ur mig, såhär sista veckan med världens bästaste fasta anställning. Jag som är arbetsnarkoman och som anser att det är ett privilegium att få gå till ett jobb varje dag är eventuellt, utav helt fri vilja, arbetslös när jag vaknar upp på måndag morgon. Det är pirrigt. Nervöst. Vill gärna rådge mig själv om bästa sätt att umgås utanför allt som kretsar kring kollektivavtal och timlön.

Ledighet. Det känns som något väldigt nytt för mig.


NATTBESÖK 5/6



Dina läppar mot min hud.
Precis där halslinningen möter nyckelbenet.

Söndagen den 5 juni. Dröm.

Jonathan Johansson – Blommorna (Niva remix)



LÖRDAGSUPPDATERING 4/6

Jag skulle vilja påstå att sommaren började igår, vid 17:30-snåret. Ett alldeles lagom nytt tillskott av fräknar mellan kindbenen, årets hittills bästa liter jordgubbar och ett dussintal supersnygga vänner.

Idag har jag 5 dagar kvar på jobbet, kan räkna blåmärkena på kroppen till antalet 29.


HEMLIGHETSMAKERI, LYCKA OCH ALL KÄRLEK

Igår var Frida och jag iväg på hyss. Moster och Mats hade bestämt sig för bröllop, ett intimt och litet sådant som bara ett fåtal ögonpar får bevittna.

ONSDAGSKAFFE 1/6

Tycker att den äger.


RSS 2.0