ONSDAGSFÖRMIDDAG 25/5

Det doftar kanelsnäckor och kardemummaknyten i hela trappuppgången. För första gången någonsin har jag kalljäst en sats vetedeg över natten. Det känns alltid lika kritiskt att dra igång ett bak. Ungefär som att hångla för första gången på ett halvår. Pirrigt. Inte för löst. Lagom knådat. Varsamt. Hur kommer det att sluta? Skitbra (sitter i benmärgen dhö!). Hur som helst. Har fyllt 3-liters fryspåsar med 4 - 5 bullar i vardera och konstaterar att jag kommer att bli en riktigt, jävla dålig bullmamma. Fy fanken för att bjuda över grannbarnen på mjölk och halvkilosbröd.

Nu återstår bara att prioritera platsen i frysfacken. Spenat ut. Fikabröd in!

Något annat som jag konstaterat under morgonen är min vana att, efter ett morgonbad (eller annan form av rengöring), börja klä på mig, vända ut och in och svära över avsaknaden av kläder innan jag dragit på mig underbyxor. Det blir ett evigt klängande ur spetsiga blusar och av med randiga kjolar och på med välanvända klänningar. Väl nöjd med färgkombinationer blir det första att göra att åla sig ur allt igen för att slänga på sig ett par häftiga bomullstrosor. Hm.

Idag har jag valt att klä mig i tre nyanser av jeans. Underkläderna sitter på.

LÖRDAGSBRÖLLOP 21/5


TORSDAGSFRUKOST 19/5


ONSDAGSLUNCH 18/5

Världsabraig pannkakslunch. Päronmarmelad är den nya drottningsylten. Idag har jag 16 dagar kvar på jobbet. För stunden känns det precis lika roligt som färska skoskav, analklåda och solsveda att spendera dagarna där. Men det som inte dödar det får man blåmärken av. Och med ett par plåster kommer du långt.

MÅNADSASTRO

Jag får en sån himla fin, lugnande känsla i maggropen när jag bläddrar mellan uppslag och reportage och läser sånthär. Direkt taget ur Elles juninummer:

Fiskarna 20/2 - 20/3
"Det blir en skön start på sommaren när det gäller privatlivet. Arbetsmässigt är du rätt slutkörd, men tack vare dina vänner och din familj lyckas du hålla ut till semestern. När du väl är ledig kan du fundera på om du vill söka ett nytt jobb eller om du kan få återfå arbetsglädjen på din nuvarande arbetsplats. När det gäller kärlek kommer Venus in i en gynnsam position i slutet av månaden. Du blir mer självsäker och börjar sända ut signaler att du är redo för ett förhållande eller i alla fall en semesterromans".

ONSDAGSMORGON 11/5

I måndags sa jag upp mig från världens bästaste bästa jobb. Det känns precis lika skönt som att ha tagit steget ur en fin men dålig kärleksrelation. En sån som får dig att ligga vaken om nätterna, hjärtat i halsgropen, och som inte ger dig mer än nödvändigt mycket närhet när det enda du vill är att somna tätt, tätt intill.

Om en månad har jag all tid i världen åt mig själv. Långa sjusovarmornar och förmiddagsdopp på landet. Världens godaste, sura filluncher i solen. Jordgubbssaft och tjejsnack på Hemslöjden. Inte bara oplanerade lördagaskvällar utan hela sommarmånader. Spontana dagsutflykter. Obestämda destinationer. Skepp ohoj!

(Eventuellt så har jag visst en arbetsintervju om en vecka. Men det tar jag då.)

I ALL SIN ENKELHET

Mhm. M-h-m-m!

(*Charlotte Rust, Auckland, New Zealand)

LUNCHFUNDERINGAR 4/4

Sliter mig själv mellan drömmar och verklighet. Vaknar mitt i natten med hjärtat i halsgropen, en stickande, kliande känsla från ljumskarna ner till hålfötter, fullt övertygad om att jag precis har gjort världshistoriens mest ogenomtänkta och smaklösa tatuering på vänster smalben. I själva verket bränner det i benen för att jag envisas med att inte lägga pengar på nya arbetsskor och stödstrumpor. Men åderbråck är å andra sidan riktigt sommarsexigt.

Annars så drömmer jag om att få jobba ett par månader på en kär gammal skärgårdskrog bland sommarturister, små röda fiskstugor och doften av tjära. Eller varför inte den lilla ICA-butik med trogen kundkrets, chark- och delikatessdisk ute vid stugan på landet. Funderar över om det är värt att stressa sig till sig svamp i underlivet och genom sena nätter. Funderar över om jag om ett par månader hellre omfamnar och omfamnas av fräknar och vänner än jobb och gamla destruktiva vardagsmönster.

SKÖNA MAJ, VÄLKOMMEN.

Igår skålade ett dussintal vänner och jag in våren på en av stans grekiska restauranger. I femstjärnigt sällskap och med gott i glaset blev jag alldeles lagom fnittrig, kunde för stunden koppla bort allt som stavas jobb och svullna vader.

Idag har jag tagit mig och kragen och köpt en efterlängtad biljett till Way Out West.

Längtar redan till sommarmånader, livemusik och tåflirtande.

RSS 2.0