LÖRDAG 30/7





Har brådis:
Tro på katten att just hon är borta. Att det är fritt fram för oss andra att bli bubbliga på bubbel och dansa barfota på borden.

Game on!

FREDAGSLÅTEN

Då vet jag att det är fredag:
The Police – Roxanne

THE EDGE OF GLORY 28/7



Kvällsstycke:
Tycker för fan att Lady Gaga är en av de mest finnessrika och vassa affärskvinnorna på hela jorden. Önsketänker att Way Out West sitter på en joker. Att Göteborg om ett par helger inte alls är för avskalat och minimalisk för henne.

TISDAGSMINUTER

07:34
Står naken på vågen. Tretusen gram rikare än för 46 dagar sen. Varför? Joförattvinetkaskesmakarsötareänvanligthejtackochpåfyllninglöpträningegenererarresultat-
hejigenochångestfastnejjagserfortfarandemittkön.

07:35
Släpper tanken.

09:01
Skjutsar pappa och Lotta till Norrköpings flygplats. Det är på Kreta du inviger ärtgröna reabadbyxor med röda och vita revärer. Till Kreta du flyr när veckans senaste soltimmar här hemma kan räknas på dina tio fingrar. Kör jättefort hem på E4an och sjunger med jättehögt till varenda låt som spelas på P3. Statisterar med största sannolikhet i nya musikvideon till My Favourite Game.

11:30
Brer ett par torra Frökusar och sällskapar med Frida upp till akutmottagningen. Vi väntar ett par timmar, äter upp smörgåsarna, skickas på röntgen och dränerar till slut hennes vänstra knä på det som borde vara 50ml ledvätska. Det kommer mest blod.

Eftermiddag
Sanerar lägenheten.

Sent
Vill gärna skeda eller skedas. Världen är full av fina killar. Jag har alltid varit blind och dum i huvet'.

TORSDAGSSAMMANFATTNING 21/7

De senaste dagarna har jag varit storstadsturist och gjort fler dagsutflykter än det senaste halvåret bjudit på.

Omänskligt tidigt igår bilade pappa med kompani upp till Stockholm. Då tog jag chansen att paxa en plats i baksätet. Lagom till frukost stod jag i farstun hemma hos mamma. Ett par lösa planer slutade i ett besök till Värmdö och utförsäljning- och outletbutiker. En massa fint Spisa Ribb-, Berså- och Höganäsporslin. Det var taktiskt att lämna plånboken kvar i bilen.

Alltid när vi är ute och åker i sommarvädret är bikinin nedpackade. Du kan aldrig veta säkert om nästa rastplats gömmer den finaste lilla badplats. Insjön vi igår tog oss en snabbdopp i visade sig vid senare tillfälle vara ett träsk. Se där.

Väl hemma drog mamma och jag på oss full träningsmundering. Du kanske kommer ihåg att jag nämnde slackline i samband med Hultsfredsesöket? I alla fall. Jag har köpt en. Efter ett par envisa timmars balanserande (övning och svordommar ger färdighet) och en runda i skogen var vi båda härligt möra i kroppen. Vi grillade lamm och kalasade på ett halv glas californisk Zinfandel.

Idag har vi sprungit på stan mellan tio och arton.

Imorgon kommer jag hem.

MÅNDAG 18/7

Ett kvällstips till dig från mig. Hej så fint John och Johan har gjort det här. Kom igen. Tyckt till och gilla, gilla, gilla!
http://www.youtube.com/watch?v=kA2nsYwrBy8


MÅNDAGSSAMMANFATTNING 18/7

Som du säkert redan märkt försvinner jag härifrån med ojämna mellanrum.

Det var sent i torsdagskväll, efter ett par fnissiga telefonsamtal och ett gott råd från min syster som jag bestämde mig för att göra något riktigt kul. För att göra något riktigt roligt krävs det inte mycket mer än en fin vän, rena underkläder och varsin biljett till en återupplivad Smålandsfestival.

Om det är något som varje svensk någon gång i livet borde gör för att skita ner sig under naglar och skinn så är det att besöka Hultsfred (annan festival med tältcamping går också bra). Det är härligt när alla lämnat sin vardagsmentalitet hemma.

Förutom att lyssna på suverän musik har jag supit bort min något så när redan döda mobiltelefon. Jag har fått mersmak för slackline, dansat de vita gummistövlarna grå och därefter nästintill svimmat i ett publikhav framför Kristian Matsson. Vi har sparkat fotboll. Blivit bjudna på lyxgrillat.

Vi har haft det kalas. Jag ska bli mer spontan. Mindre eftertänksam.

SÖNDAGSSLITEN 17/7

Förra året skrev jag det här och tyckte att livet var både pest och kolera. Kommer med ett par mer värmande rader i morgon. Tills dess. Varsågod!
Bob Hund(!) + Oskar Linnros(!) + Crystal Castles (Du skulle ha varit där Malin.) + The Tallest Man On Earth(!) + Hurts + Morrissey + Hoffmaestro

FREDAG 8/7

Ligger med datorn och det där förbaskade Word-dokument på magen. Jag jobbar på en artikel, kanske den mest tacksamma och märkligaste text jag någonsin skrivit, utan egentlig deadline. Saken är den, kan hända att det låter hur egoistisk som helst, men den handlar om mig. Och att skriva den är exakt som att spela Jeopardy utan motspelare. Ställer både frågor och svar. Svar och frågor. Skiiitspännande!

Idag kan du förresten lyssna på "Visor om folkväsen" mellan två och fem på Café Hemslöjden. Bege dig dit! Det ska jag göra. Om du inte vill lyssna på musik så kan du alltid äta fikabröd. Cecilia och Karin brygger stans godaste kaffe och bakar fenomenal morotskaka.

Buffalo Stance - Neneh CherryI Follow Rivers (The Magician Remix)- Lykke Li

TORSDAG 7/7

Jag ba: Nej men hej på dig.

Sen så ba: *KLICK*


JULIMÅNDAG 4/7

Idag har jag haft en jävla åldersnoja. Det är stora blöta dreggelfläckar över reportagen i det senaste numret av Sköna Hem. Det var så mycket enklare förr. De rosa relationssidorna i Frida och svaren på de "20 frågor om sex du aldrig vågat fråga".

LÖRDAG HELA VECKAN 2/7

Veckan har sprungit mellan sommarljusa dagar och nätter. "Jag är veckoblind", brukar min mormor säga. "Helgerna kommer så fort". Själv tycker jag att det känns som lördag mest hela tiden.

Idag är det lördag på riktigt.

Om någon timme åker jag till Karin. Hon bor i ett av stans, enligt mig, finaste hus. Linköpings svar på Villa Villekulla. Den familjen har fruktträden fyllda med sockerdricka och vinden proppad med bortglömda skatter. I kväll ska vi äta fin fläskfilé med ett hopkok av tillbehör. Själv bidrar jag med ett fattigt paket körsbärstomater, men hoppas att åtgången på Absolut blir desto hårdare. Och så har jag beställt marängswiss till efterrätt. Ska bli sockerhög och flamsig.

RSS 2.0