SISTA FEBRUARI


INTE VÄRT ATT MISSA

Själv föredrar jag än så länge denna: Dante Kinnunen - Next To You

SAKTA VI GÅ GENOM STAN

Tack och hej och jag fick en ledig kväll från magasinet. Eftersom att det beskedet kom minst lika oplanerat som mitt kvällsmål köpte jag i all hast en färdiggrillad Kronfågelkyckling för att underlätta allt som stavas matos, stekgrader och diskberg.

Nu har jag suttit i soffan tillräckligt länge, med fågel i magen och nyskövla ben (hej ludna vader!), för att tröttna på fredagstablån och mitt egna sällskap. Går, 21:31, med gott samvete och lägger mig till tonerna av Monica Zetterlund.




KNYTKALAS 17/2

Dumplings
(Innehållsförteckning: Wontonplattor, blandfärs, vårlök, champinjoner, bambuskott, chili, vitlök, ingefära, vitlök, risvinäger, soja och ett par sockerbitar.)

ANSTRÄNGANDE KÄRLEK

Härligt mör i kroppen! Jag hoppas att alla som i veckorna numera lyckas timea sina gymbesök med mina kan uppskatta min rövsvett lika mycket som jag gör. Har jag berättat att den här lilla kroppen ska bli stark, att jag håller på att bli kär i mig själv igen och börjat älska det som lackar under rumpan?

(Om det mot förmodan inte passar sig med ett par våta träningsbyxor uppskattar jag den svenska mentalitet, ett par tysta fnysningar och menande blickar. Tack. Lovar, jag jobbar på det.)

TVÄTTKORGEN

Iklädd min tvåfärgade gymnasieoverall, en frottéturban hårt knuten kring nytvätt fågelbo till hår, tandkrämsrester (nu även bolognese) i mungipor och mest överallt efter förmiddagens slarv till borstning. Eftersom att jag inte har några rena underkläder ilar jag amerikanskt, med okoordinerade rörelser efter gårdagens öl och nattens något för få timmars sömn, upp och ned mellan tvättstuga och lägenhet. Strålar och mår som en gud och hoppas att grannarna snart anammar mitt slentrianmässiga sätt att välkomna tvättider.

NÄR DET KÄNNS LITE BÄTTRE


Vaknar vrålhungrig, med träningsvärk, en timme innan mobilen vibrerar och alarmet ska uppmana till givakt.Vilken förträfflig start på just denna onsdag.


ÄNNU ETT SIDOPROJEKT I VARDAGEN

Ett avklarat, första, prova-på-projekt och ett precis startat krusidullande. Det är såhär jag spenderar mina måndagsförmiddagar tillsammans med Gösta, Bruno, Maj och ett sjutal andra pensionärer. Det är mysigt. Inspirerande. Och så älskar jag att höra damerna berätta om sina silversmycken, peruker och ammoniakfyllor.

Andra saker som jag tycker extra mycket om nu för tiden är leverpastej, Peter LeMarc och Feelgood.

RSS 2.0