27/11


26/11

Postat av: Lotta
"Vad rolig du är, inte ville jag att du skulle se något som du inte vågade se...föresten fick du se både Harry Potter och Sagan om ringen. Puss hjärtat".

Hej mor. Vad rolig duuu är! Utan bekymmer erkänner jag att jag som yngre aldrig delat samma förtjusning som min syster haft till pink-i-brallan-skräckisar (för att jag inte vågade se skiten, eller, just precis, varit livrädd för att väta ner mig) men var det verkligen så att jag fick se Sagan Om Ringen? Eller stämmer sanningen bättre överens med de två eftermiddagar Emeli, Sara och jag bänkade oss tillsammans med Lina Jonsson i hennes lila flickrum, åtta kajalmålade ögon som träffades rätt i hjärtat av vår då största filmupplevelse? Hm?

Jag blev tvungen att köpa säsong två av Dexter idag. Åhléns tänkte jag då. Givetvis så går jag till Åhléns. Går till Åhléns. Börjar se allt i grått på Åhléns. Svär och pekar finger inombords. 



Av en händelse så hamnar jag på Maxi istället, mitt tredje hem. Jag älskar Ica. Ica sviken aldrig.


25/11


25/11

Baksidan av att aldrig tankat ner något (ok, Love And Other Drugs för ett par månader sen, mest för "skojs skull") är alla dessa fantastiska serier och filmer som jag gått miste om under åren. Jag är uppväxt i en villa där TV-kanalerna sträckte sig mellan basutbudet av SVT och TV4 och där internetuppkopplingen och DVD blev aktuell först efter 2004. I en lägenhet där mamma svor högt över modemräkningen den månaden jag upptäckte pojkar och Lunarstorm och där det inte kom på tal om att bänka sig framför något stämplat med åldersgräns. Och inte ha åldern inne.

Igår låg Dexter i brevlådan. Pausar så fort jag bara måste spring på toaletten eller när äggklockan piper dags-att-smita-ner-i-tvättstugan. Kan tyvärr inte ägna mycket tid åt annat.

21/11

Kära Posten. Hur tänkte vi idag? Nu fick jag ju samma reklamblad som för tre timmar sedan.

Det är visst inte det enda idag som inte riktigt blir som det var tänkt. Enligt min lönespec så kommer Hanna Wessman, med ett helt annat kontonummer, på helt annan adress få sig ett gott tillskott på 820 kronor på fredag.

Och på tal om adress. Om en vecka bosätter jag mig i Göteborg.

14/11

Nåldynor under ögonen och avsaknaden av endorfiner i omlopp.


Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) by Gotye

13/11

Söndagen den 13:e november.
Dagen då jag fick för mig att sluta dricka kaffe.

9/11

Allra käraste syster, du som åt jordnötsmackor klockan sju i morse. Varför står din frukost fortfarande framme?



8/11

Jag stiger av tåget i Katrineholm. Det är den fjärde gången inom loppet av en vecka som jag befinner mig här. I just Katrineholm. På just den här perrongen. I väntan på nästkommande avgående tåg. Lägger armarna om mig själv för att behålla värmen så nära inpå skinnet som möjligt. Vill så gärna ta till vara på den kalla novemberluften att jag inte lägger märke till damen bakom mig som fumlar med sitt paket cigaretter. Hon vill också ta till vara på den friska luften. I väntan på nästkommande avgående tåg. Drar ett djupt passivt andetag, svalget blir torrt, äcklas av doften som motvilligt klistrar sig fast i håret och nikotinet som långsamt påskyndar min död. Jag känner mig smutsig. Vill sanera mig själv. Spottar.

Tåget rullar in på spåret.

Hamnar bredvid en överkonsumerande stockholmskis i trettioårsåldern. En välfärdssjuk utdöende tro-sig-vara-hipster. Gles skäggväxt, progressiva Wayfarers över näsan, den ljusblå skjortkragen skymtandes undet den väldigt för tighta jumpern. Röda skosnören i ett par obehandlade beigea mockakängor. Snusare. Catch White Eucalyptus. Till en början ser han fullt upptagen ut med att besvara sin inkorg på mailen. Sen börjar han svära högt över internetuppkopplingen, kan inte fortsätta det han knappt påbörjat. Samtalar kort över telefon, förklara lite för högt och lite för viktigt hur läget ligger till, berättar om dubbelsängen han delat med två andra natten till idag. Smäller igen datorn och slutar arbeta för dagen. Klockan är strax efter elva. Det tar honom inte många minuter att bli lika rastlös som en fyraåring, korsar det högra benet över det vänstra. Suckar högt. Byter ställning. Korsar det vänstra benet över det högra. Stönar högre. I allt flåsande känner jag hur han luktar bakfylla och Brooklyn Brew, något som han försökt dölja med både mineralvatten och Snickers. Och så fortsätter han hela resan ut. Han ögnar igenom kvällspressen likt en bilderbok och fatta ett ickeintresse i huvudrubrikerna, för att sedan - lika snabbt - bläddra igenom senaste numret av Kupé. Isabella Löwengrip är på framsidan. Jag tror inte han vet vem hon är.

Tåget rullar in i Göteborg.

7/11

"Jag har varit stillatigande betraktare till hennes livs kamp. Jag tänker på hur mycket jag älskar henne och blir så svag att jag måste sätta mig ner. Att jag valde Amanda är ointressant - jag tror att alla väljer henne.
Men att hon valde mig.
Hon är mig fullständigt överlägsen i allt, men hon valde ändå mig. Om jag gjort något extraordinärt i livet så var det just det - att jag fick Amanda Widell att välja mig".

Sträckläsning, måndagen den 7/11.

+ Sprang till bokhandeln efter lunch (inkokt lax smaklöst kombinerat med stuvad spenat). Köpte fyra nya pocketböcker till priset av tre. Dödade precis Engångsligg. Maler på.

6/11


6/11

Fredagseftermiddag inne på ett Södermalmcafé. Vi spelar ett parti Jenga, delar på en pressokanna kaffe när telefonen avbryter. Det är Göteborg som på andra sidan linjen erbjuder västkustjobb under julsäsongen. Jag tänker inte efter, behöver inte göra det och mina spruckna läppar formas i "ja tack".

Några timmar senare inne på Annexet, mitt i den stormigaste vindstilla konsert jag upplevt. För första gången så gör sig varenda strof och ton rättvisa. Jag är såld från öppning till slut, har aldrig sett något bättre.

Lördagsnatt i tre generationers sällskap äter gott och hurrar sjuttio gånger för farfar. Rundar av en helt otrolig helg.

Jag drömmer snuskigt och är oförskämt glad.

3/11

Käkat från ett smörgåsbord av after noon tea och blivit småkär.


2/11


1/11

Salongsplats, baklänges på X2000. Kan jämföras med att vara mätt till smärtgränsen i kombination med ett 75 minuter långt Friskispass. Är på väg hem efter en blixtvisit i Göteborg och folktom nöjespark.


1/11

Salongsplats, baklänges på X2000. Kan jämföras med att ha vinterkräksjukan och åka slänggungorna på samma gång. Gör en blixtvisit i Göteborg över dagen.

I helgen så tappade jag förresten min lånemobil i ett handfat på Nationernas. Kanske på tiden. Investerade och gjorde mitt livs hittills största uppgradering när det kommer till mobilmodell. Nu känner mig lika vilsen bland knappar, funktioner och appar som en helgdag i december inne på Gekås.

Ny månad är det också.

RSS 2.0