SOME DAY

Storhetsvansinne: Det slog slint tidigare idag. Började spekulera i hur min vardag skulle se ut om jag kunde livnära mig på "bloggen". Tänker mig internationella företag som betalar femsiffrigt, jag kanske till och med sexsiffriga belopp, för att få annonsera med sitt varumärke på headern under en bråkdels sekund. Jag skulle bli ekonomisk oberoende, köpa svindyra väskor (365 stycken. En för varje dag på året), få dille på macarons och äta mig välfärdssjuk. Och så vidare. Och så vidare.

Jag trivs bra med plastkassarna från Willy's (huuur smidiga som helst. Jag blir alltid lika förvånad över hur mycket de faktiskt rymmer. Billiga är de också) och den stående kvällsomelett. Men bara tänk. Tänk om. Storhetsvansinne.

WHEN I WOKE UP THIS MORNING




En bulle i ugnen (traumatiskt uppvaknande).
Gift har jag också lyckats bli (åldersnoja?).




22:41


PIPPIP

"Vi vill påminna om din nästa kontakt med Arbetsförmedlingen i morgon, 20101027 kl 11:00. Meddelandet går inte att besvara. /Hälsningar Arbetsförmedlingen"


Jo men tack för det å-så-värmande sms:et. Om jag är sjuk, har lunginflamation, pest och kolera? Eller om jag vaknar och är insnöad? Eller om jag bara vill skolka från era möten i försök att pracka på mig försäljningsjobb i Skövde? Hur kontaktar jag er då? Ett samtal från målsman? Telefonkö i två timmar och vidarekoppling på vidarekoppling?



THE ONLY WAY TO GO

Tycka vad du tycka vill, men att löpa amok på ingredienserna i en turbosnabb filmjölkslimpa samtidigt som du sträcklyssnar på Lars Winnerbäcks samtliga album är den bästa meditationen i världen.

Om intresset finns kan vi kanske fundera och filosofera tillsammans? Fylla våra utarmade och rastlösa själar med geniala ackordföljder och stoppa våra bukar till bredden med hembakat bröd med för alldeles för många skivor Billinge.

RIKTIGT NERVÖS

Sådär va, pang på pannkakan bara, helt förskräckligt nervös.
Vill helst bara låsa in mig bredvid vattenklosetten för att omintetgöra alla chanser att skita på mig.
Tackade ja till ett provjobb.
Tackade ja till att servera på ett intimt och påkostat bröllop.
Amalia.

(Kan trösta mig själv med en flaska rödvin och måndagens anställningsintervju om jag skulle spilla ner bordsherrarna med brunsås.)

PÅ ÅTERSEENDE

Vi har åkt ut ur Jönköping, passerar sträckan längst med Vättern. Bussen är gles på sockerhöga lågstadieelever med matsäcksfyllda ryggsäckar (slutdestination Omberg). Lika tom på morgonpendlare från landsbygden och slätterna. Men det är egentligen inget märkvärdigt med det - det här är trots allt inte lokaltrafiken vi åker med. Det här är en såndär buss som kör milslånga sträckor mellan städer, för att på vägen släppa av passagerare på rätt hemort. Jag ska till Linköping. Hem till allt som jag älskar. Hem till 1:an mot Skäggetorp.

MÅNDAGSMORGON

Ibland så blir de kloka besluten dåliga beslut,
och de dåliga besluten leder i sin tur till det bästa beslutet du någonsin fattat.

OCH DÅ FRÅGAR VI OSS SJÄLV

Varför kan inte jag vara lika äventyrslysten som "alla andra"?
Varför blir jag lika sentimentalt uppriven så fort temamelodin till Lejonkungen studsar mellan kollektivets väggar?
Varför har jag inget tålamod?
Varför hatar jag att inte ha kontroll?
Varför finns det kärnvapen,
och varför tillåter jag inte mig själv att falla för en stad som inom loppet av ett par dagar redan gjort mig hopplöst förälskad?

15 NOVEMBER

Springer omkring, säljer mig själv. Ett virrvarr av fläng.
Slockar innan 22:00 och vaknar strax efter 08:00.
Och kallt är det också. Så pass att fjolårets vinterjacka och det röda understället har åkt fram.

DET BÖRJAR TA SIG

Twitter: Jag har vaknat till min andra morgon i Oslo, tagit min första dusch och gjort mig fredagsfin.
(http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10033876).

ALL THE WAY ACCROS THE SKY

Se vad katten här släpat hit, hela vägen över den norska gränsen. Sen ankomst har jag lyckats ta mig till Nasjonalbiblioteket utan ett ord engelska (och mer spanska än norska), bökat och kånkat på otympligt bagage samtidigt som jag redan kan rada upp en lista på saker som jag har glömt att göra (lämna tillbaka nyckeln på jobbet) och packa ner (kortlek) innan tåget avgick strax efter klockan 08:00 i morse.

Hur hamnade jag här? Hur fan hamnade jag här?

RESFEBER 12-OKT-2010

Hallen ockuperas av ett halvt tonårsrum prydligt ihopvikt, nedpackat och strukturerat i röda rullväskor.Jag har resfeber och mina nymålade naglar är sönderbitna.
I morgon, om mindre än 24 timmar, byter jag bostadsort. Sadlar om i nya kvarter.
Åh! Det är så spännande, men varför blev just jag så hemmakär?

LÖRDAG HELA VECKAN

Är det lördag så är det lördag, och är det lördag så ska det passas på att göras allt som bara en lördagslördag har att erbjuda:

Prio número uno: Hjärta Till Hjärta. Mamma kommer hem med både mandelkvarna och påskdukar, sparbössor och vinglas (som fiffigt utfunderat även kan användas för att förtära whisky, mjölk och lättare desserter). Själv går jag därifrån med en påse limpa.

Vi dricker 11-kaffe hemma hos mormor, ögnar igenom samtliga bilagor av Corren. Morfar behöver hjälpa med sina stickor (läs USB-minnen), han får hjälp, han blir belåten. Alla kramas och bokar in lunchdejt och visiter.

Ett enda flängandes mellan matbutiker i jakt på blåmusslor som inte finns (alla äter tydligen moule mariniére idag, eller "klompklomps" som mor helt vill kalla de). Rusar in på Signalen och hittar frysta varianter och chockar butiksmedarbetarna som tydligen inte blivit informerade om nyheten i deras egna sortiment.

Slänger av oss kläderna hemma hos moster och Mats och tränger ihop våra små stjärtar i bastun. Mellan varven skrubbar vi varandras ryggar och kletar ansiktsmask mest överallt. Höjer ett varningens finger. Om du någon gång i livet kommer över ett recept på ansiktsmask bestående av papaya, honung och olivolja - släng det fort som tusan åt skogen! Många goda skratt, men ingen vidare syn när det ser ut och luktar som om någon har tömt hela maginnehållet på rester och galla. Hu-jah!

Bastubad blev till skaldjursfrossa, som ledde till berusning och tryckare till Ögon Som Glittrar. Eftersom att det enda dansgolvet i radhuset är utrymmet mellan soffan och TV'n blev vi barn irriterade när vi varken kunde höra eller se dramatiken på Canal+. Harry Potter och svart magi är minst lika viktigt som Freestyle.

CLUEDO MITT I VARDAGEN

Någon vet att jag är, och måste själv vara, oförskämt förtjust i örtinlagd vitlök.
Så pass förtjust att personen i fråga uppenbarligen gör vad som helst för att få ha dessa kulinariska stinkbomberna för sig själv. Jo mina vänner. Detta är en skärva ofärgat glas.

Jag har ett potentiellt mordvapen, befinner mig på en potentiell mordplats och jag har min potentiella mördare.
(Förresten så hade det räckt med inbrottslarm på kylskåpet.)

4 OKTOBER SOM SIG BÖR


Något gick snett. Degen blev dubbelt så stor inom loppet av en kvart.

RSS 2.0