INGA KONTANTER, TACK

Är det någon av er som har varit på Experts "monsterrea" med "skrämmande låga priser"? Inte? Sett reklamen på TV? Å vad jag önskar den vinterkräksjukan och en massa liktornar. Har ni någonsin hört något så dumt som att det kostar 399, 999 eller endast 1299. Vadå 1299? 1299 vadå? Knappnålar? Kameler? Mamelucker?

En påse med barr från kungsgranen borde räcka till ett par nya objektiv. Om jag kånkar med mig hela granen kanske kanske kanske ni kan vara bussiga och slänga med en epilator och Nespressomaskin? För all del. Ett hemmabiopaket också.

27

Det bästa med att ränna på stan och skena mellan mellandagsreor är inte att hitta tidlösa plagg till skamligt låga priser. Nej. Det är istället att investera i kvalitetstid tillsammans med de människor som får dig att faktiskt minnas hur bra det går att må. Hann med att kapa en decimeter hår i nacken också.

Har även gjort en så förbannat bra spellista. Jag kallar den Pippikraft - än så länge 13 spår till kvinnlig power!

PIPPIKRAFT

SUCH A DAY

Vissa saker borde i själva verket inte kunna inträffa. Men när du minst anar det, givetvis, så står du mitt i köket, tung i huvudet efter gårdagens överdådiga ranson av rödvin, med en mage som vrålar efter carbonara och en kastrull med pastavatten som inte kan börja koka. Att byta säkring någon enstaka gång om året brukar tålamodet klara av. Men när propp nummer ett, följt av två och tre (inom loppet av tio minuter) går i köket trodde jag att mitt redan instabila och ångestfyllda bakispsyke helt skulle tacka för sitt.

Hur som helst. Nu mår hon som en prinsessa. Mätt och belåten. Och pappa kom förbi med nya proppar.

WHAT YOU ATE TODAY

Lunch: Ärtsoppa, givetvis med fläsk och senap. Hederlig husmanskost kokad från grund och botten. Tusen miljoner gånger aptitligare än den skolköket på Tornhagsskolan serverade på torsdagarna under låg- och mellanstadiet. Så det så!

THE FIRST OF DECEMBER

Fyller på med brysselkål och julkorv i kopparkastruller. En trave vitt porslin vilar på vänster underarm. Ilar mellan matsal och kök. Kök och veranda. Veranda och matsal. Ett tjog med köttbullar går rätt ner i Pappers Pelle. Det samma gäller de hemmagjorda tryfflarna, den inkokta laxen och alla andra delikatesser som frestar ögat. Magen säger ifrån. Mycket vill ha mer.

Det var tänkt att jag skulle vara den extra högra handen december månad ut. Nu ser det ut som även det första kvartalet på 2011 ska schemaläggas. Tänka sig.

RSS 2.0