LÖRDAG HELA VECKAN

Är det lördag så är det lördag, och är det lördag så ska det passas på att göras allt som bara en lördagslördag har att erbjuda:

Prio número uno: Hjärta Till Hjärta. Mamma kommer hem med både mandelkvarna och påskdukar, sparbössor och vinglas (som fiffigt utfunderat även kan användas för att förtära whisky, mjölk och lättare desserter). Själv går jag därifrån med en påse limpa.

Vi dricker 11-kaffe hemma hos mormor, ögnar igenom samtliga bilagor av Corren. Morfar behöver hjälpa med sina stickor (läs USB-minnen), han får hjälp, han blir belåten. Alla kramas och bokar in lunchdejt och visiter.

Ett enda flängandes mellan matbutiker i jakt på blåmusslor som inte finns (alla äter tydligen moule mariniére idag, eller "klompklomps" som mor helt vill kalla de). Rusar in på Signalen och hittar frysta varianter och chockar butiksmedarbetarna som tydligen inte blivit informerade om nyheten i deras egna sortiment.

Slänger av oss kläderna hemma hos moster och Mats och tränger ihop våra små stjärtar i bastun. Mellan varven skrubbar vi varandras ryggar och kletar ansiktsmask mest överallt. Höjer ett varningens finger. Om du någon gång i livet kommer över ett recept på ansiktsmask bestående av papaya, honung och olivolja - släng det fort som tusan åt skogen! Många goda skratt, men ingen vidare syn när det ser ut och luktar som om någon har tömt hela maginnehållet på rester och galla. Hu-jah!

Bastubad blev till skaldjursfrossa, som ledde till berusning och tryckare till Ögon Som Glittrar. Eftersom att det enda dansgolvet i radhuset är utrymmet mellan soffan och TV'n blev vi barn irriterade när vi varken kunde höra eller se dramatiken på Canal+. Harry Potter och svart magi är minst lika viktigt som Freestyle.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Du är rolig du. Morfar säger inte sticka han säger pinne om USB-minnet.

2010-10-12 @ 20:12:29
Postat av: Åsa

Det enda som är värre i spa-sammanhang är varianter med ägg o äppelcidervinäger :-) Det stinker vidrigt!

2010-10-12 @ 20:45:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0